سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده
واژه عید تنها یک بار در قرآن به کار رفته است:

اللهم انزل علینا مائدة من السماء تکنون لنا عیدا لاولنا و آخرنا و آیة منک (سورة مائده / آیه 114) در تفسیر نمونه ذیل این آیه گفته شده است: «عید در لغت از ماده عود به معنى بازگشت است، و لذا به روزهایى که مشکلات از قوم و جمعیتى بر طرف مى‏شود و بازگشت‏به پیروزیها و راحتى‏هاى نخستین مى‏کند عید گفته مى‏شود، و در اعیاد اسلامى به مناسب اینکه در پرتو اطاعت‏یک ماه مبارک رمضان و یا انجام فریضه بزرگ حج، صفا و پاکى فطرى نخستین به روح و جان باز مى‏گردد، و آلودگى‏ها که بر خلاف فطرت است، از میان مى‏رود، عید گفته شده است و از آنجا که روز نزول مائده روز بازگشت‏به پیروزى و پاکى و ایمان به خدا بوده است‏ حضرت مسیح (ع) آن را عید نامیده، و همانطور که در روایات وارد شده نزول مائده در روز یکشنبه بود و شاید یکى از علل احترام روز یکشنبه در نظر مسیحیان نیز همین بوده است، و اگر در روایتى که از على(ع) نقل شده مى‏خوانیم «و کل یوم لا یعصى الله فیه فهو یوم عید» هر روز که در آن معصیت ‏خدا نشود روز عید است‏» نیز اشاره به همین موضوع است، زیرا روز ترک گناه، روز پیروزى و پاکى و بازگشت‏به فطرت نخستین است.»


موضوع مطلب :

جمعه 86 مهر 27 :: 11:45 عصر
معنی اصیل انتظار این است که انسان در خودش زمینه آمادگی برای اطاعت و پیوستن به آن حضرت را پیدا بکند و همچنین زمینه را برای آن حضرت آماده کند. یعنی هم خودش آماده باشد برای پیوستن به آن حضرت، هم برای آن حضرت زمینه سازی بکند. بعضیها یک بعد انتظار را گرفتهاند و آن اینکه میگویند آن حضرت تا نیاید امور اصلاح نمیشود اما اینکه آیا لازم است که ما کاری کنیم تا برای آن حضرت زمینه هموارتر بشود، این را میگویند به ما مربوط نیست، این برداشت غلطی از انتظار است، این یاس است، این انتظار نیست. میگویند از دست ما کاری ساخته نیست. صاحبش میآید خودش امور را اصلاح میکند، خیر از دست شما کاری ساخته است، بعضی جایگاه تقدیر را و جایگاه مقدرات را نشناختهاند، جایگاه تقدیر و مقدرات این نیست که از انسانها سلب اختیار کنند، سلب قدرت کنند، تقدیر جای خودش را دارد، قدرت و اختیار انسان هم جای خودش را دارد و به دلیلی که انسان مختار است و خدا امانت قدرت را به انسان داده است، این زمینه انتظار فراهم میشود. چرا؟ چون آن روزی که آن حضرت میآید اینطور نیست که ایشان از انسانها، سلب قدرت میکند و انسانها را به راهی که میرود مجبور میکند، اگر بنا بر چنین کاری بود نیاز به انتظار نبود، در همان سال وقتی که ایشان چهار ساله بودند، نه، وقتی که ایشان ده یازده ساله بودند یا پانزده ساله بودند یا بیست ساله بودند اگر بنا بر اکراه بود خوب همان موقع اقدام میشد نیاز نبود که این همه زمان بگذرد
آن حضرت در انتظار مساعد شدن شرایط و اذن پروردگار جل و اعلی است، پروردگار متعال هم برنامهاش این نبوده است که مردم عوض نشدند او عوض کند، چه ظهور، چه غیبت، جزء این آیه هستند: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم خدا حال هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خود قوم تغییر دهند»
آن روزی که غیبت صورت گرفت، باز باعثش مردم شدند، مردم یک کاری کردند که نعمت ازشان سلب شد و آن روزی که حضور پیدا بشود قبلش مردم عوض شده


موضوع مطلب :

پنج شنبه 86 مهر 26 :: 10:56 عصر
رسول اکرم (ص) : در شب معراج از ناحیه پروردگار خطاب آمد : ای احمد دشمن بدار دنیا و اهل آنرا و دوست بدار آخرت و اهلش را عرض کردم پروردگارا اهل دنیا چه کسانی میباشند ؟ ندا آمد : اهل دنیا کسی است که خوردنش زیاد و خنده اش بسیار و خوابش طولانی است و کسی است که راضی به قضای الهی نیست اهل دنیا از گناهانی که از او سرزده معذرت خواهی نمی کند و اگر کسی از او پوزش طلبد قبول نمی کند شخص دلبسته به دنیا هنگام معصیت پروردگار شجاع است و در هنگام انجام اطاعت حق تعالی کسل و تنبل است اهل دنیا آرزویش طولانی است در حالی که مرگش نزدیک است و او کسی است که در مقابل استاد خود که از او علم فرا گرفته تواضع ندارد و او کسی است که در نظر خویش خود را عاقل می پندارد ولی در نزد عارفین به حق جاهل و نادان شمرده میشود


موضوع مطلب :

جمعه 86 مهر 13 :: 12:46 صبح
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) : یَا عَلی أنتَ المَظلُومُ بَعدی ، مَن ظَلَمَکَ فَقَد ظَلَمَنی وَ مَن أنصَفَکَ فَقَد أنصَفَنی وَ مَن جَهَدکَ فَقَد جَهَدنی وَ مَن والاکَ فَقَد والانی وَ مَن عاداکَ فَقَد عادانی وَ مَن أطاعَکَ فَقَد أطاعَنی وَ مَن عَصاکَ فَقَد عَصانی. (۱)



پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:یا علی تو بعد از من مظلومی ،کسی که تو را ظلم کند به من ظلم کرده، کسی که به تو خوبی کند به من خوبی کرده، کسی که تو را انکار کند مرا انکار نموده، کسی که تو را دوست بدارد ،مرا دوست داشته،کسی که با تو دشمنی کند با من دشمنی کرده، کسی که تو را اطاعت کند مرا اطاعت کرده، کسی که تو را معصیت کند مرا معصیت کرده.



ألسّلامُ عَلَیکَ یَا وَلیَّ الله، أنتَ أوَّل مَظلُومٍ وَ أوَّلُ مَن غُصبَ حَقُّهُ صَبَرتَ وَ احتَسَبتَ حَتّی أتَاکَ الیَقینُ لَعَنَ اللهُ مَن ظَلَمَکَ یَا ولیّ الله أن لی ذُنُوباً کَثیرَة فَاشفَع لی إلی رَبّکَ فَان لَکَ عِندَالله مَقَاماً مَحموداً. (۲)



سلام بر تو ای ولیّ خدا،تو اوّل مظلوم عالمی و اولین کسی هستی که حقّش را غصب کردند، صبر نمودی و بحساب خدا گذاشتی تا اینکه بخدا رسیدی ،خدا لعنت کند کسی را که به تو ظلم کرد.



امشب دیگر حضرت علی (علیه السلام) از همّ و غم دنیا فارغ می شوند، دعای بیست و نه ساله اش به اجابت می رسد.آخر بیست و نه سال قبل کنار قبر حضرت زهراء (سلام الله علیها) نشسته بودند، صورتشان را روی خاک قبر گذاشتند، صدا زدند زهرا جان دیگر دلم نمی خواهد زنده بمانم.کاش با این ناله ها روح از بدنم مفارقت می کرد،منم همراه تو می آمدم.



نَفسی عَلیَ زَفَرَاتِهَا مَحبُوسَة یَا لَیتَهَا خَرَجَت مَعَ الزَّفَراتِ



زینب کبری(علیها السلام) عقیله بنی هاشم می گوید: امشب رنگ صورت بابام ،ساعت بساعت بدتر می شد.یکوقت دیدم آنقدر زهر به صورتش اثر کرده که دیگر رنگ دستمالی که پیشانیش بسته بودند با رنگ صورتش یکی شده، دیگر با کسی حرف نمی زند،فقط می گفت لا اله الا الله. (۳)



از پیشانی نازنینش عرق می ریخت، می دانید چه عرقی؟
چون انسان وقتی محتضر شد، عرق مرگ به پیشانیش جمع می شود.یکوقت دیدند چشمانش را فرو بست، پاهایش را بطرف قبله کشید، فرمود أشهد أن لا اله الاّ الله وحده لا شریک له .صدای شیون و ناله بلند شد، یکوقت دیدند آسمان دگرگون شد، زمین دارد می لرزد،صدای نوحه جنّ و ملک شنیده می شد. مردم صدا می زدند وا اماما وا علیّا. (۴)







(۱) بحار الأنوار ، ج ۲۷ ، ص ۶۱ ./ (۲) مفتاح امیرالمؤمنین " علیه السلام " و زیارت پنجم در مفاتیح الجنان./ (۳) بحار الأنوار ، ج ۴۲ ، ص ۲۴۵ ./ (۴) منتهی الآمال ، ص ۱۹۴ .


موضوع مطلب :

پنج شنبه 86 مهر 12 :: 11:32 عصر
شخصیت على (ع) در نگاه دیگران





1- ابن عباس : على (ع) اولین کسى است که دو شهادت را گفت (یعنى اولین مسلمان بود که گواهى به یگانگى خدا و پیامبرى حضرت رسول خدا (ص) داد) ، وبرابر دو قبله (بیت المقدس وکعبه) نماز گزارد، و با رسول خدا دو بار بیعت نمود (بیعت عقبه وبیعت رضوان) ، وخدا به او توانایى علمى وبدنى داد، او پدر دو امام حسن وحسین بود که دو بار خورشید بخاطر وى برگشت، او دو بار شمشیر بدست گرفت (یک بار دوره رسول خدا ونقش بى همانند او در جنگهاى آن زمان، وبار دیگر در دوره زمامدارى خود بخاطر سرکوب دشمنان مسلح داخلى ناکثین – جنگ جمل به سرکردگى طلحه وزبیر وعائشه - ، قاسطین – جنگ صفین به سرکردگى معاویه - ومارقین – خوارج - )، نقش او در امت همانند نقش ذوالقرنین است.

2- ابوبکر: کجا همانند تو یافت می شود أى ابوالحسن!

3- عمر: اگر على نبود عمر هلاک می شد! من به خدا پناه می برم اگر مشکلى پیش آید وعلى نباشد.

توضیح: شخصیت درخشان امیر مؤمنان على علیه السلام بقدرى فروزان است که دیگران را وادار میکند در برابر او سر کرنش پایین آورند، گرچه قدرت طلبى وریاست خواهى عده اى مسیر تاریخ هدایت بشرى را عوض کرد.

4- عائشه: على داناترین مردم به سنت است.

5- معاویه: فقه ودانش با مرگ على مرد.

توضیح: معاویه از سردمداران ودشمنان اصلى امیر مؤمنان است، او چاره اى ندارد جز اعتراف به واقعیت، او پیشتر به ابن عباس گفته بود: ما به همه جا نوشتیم ودستور دادیم کسى از فضایل على ودودمانش لب به سخن نیاورد، تو هم آرام گیر ولب فرو بند! ، همچنین دستور داده بود که هر نوزادى که نام على بر او نهند کشته شود!

6- امام احمد بن حنبل: آن اندازه که براى على (ع) از فضائل روایت گردیده است براى هیچکس از یاران پیامبر نقل نشده است.

عبد الله فرزند امام احمد بن حنبل گوید: به پدرم گفتم: یاران رسول خدا بر اساس برترى چگونه اند؟ گفت: از نظر خلافت ابوبکر وعمر وعثمان، گفتم : پس على چى؟ گفت: فرزندم! على بن ابى طالب از خاندانى است که هیچ کس را با آنان نتوان مقایسه کرد.

همچنین او میگوید: هرکس على را دشمن دارد جایگاهش پست ترین جاى جهنم است.

7- امام شافعى: من بدون هیچ گونه تردیدى برترین امام وبهترین هدایتگر را دوست دارم, اگر دوستى وصى وجانشین رسول خدا علامت رافضى بودن است پس بدانید که من رافضى ترین بندگانم.

او همچنین میگوید: من چه گویم در باره ى کسى که دوستانش بخاطر ترس فضائلش را پنهان داشتند، ودشمنانش بخاطر حسدورزى آن را کتمان نمودند، با این همه فضائل ومناقب او همه جهان را گرفته است ؟


موضوع مطلب :

چهارشنبه 86 مهر 11 :: 3:36 عصر
بسم الله الرحمن الرحیم



ای قلم بنویس حرفهای وجودی مرا که با نسیم عطر دل انگیز یار باریدن می گیرد..



تو هیچ میدانی سر درون را؟..تو هیچ میدانی راز نماز عاشقان را؟..



آنگاه که به قبله می ایستند و سر به سجده گاه معبود می نهند..



آنگاه که غرق مناجات عاشقانه می شوند...و با رب خود سر درون می گشایند.



هیچ از عشق بازی یاران دلخسته میدانی؟...



عشقی که با تمام وجود معنی کردند و خالصانه به آن اقتدا نمودند...



خدایا خدایا خدایا چه زیباست لغزیدن اشک بر صورت شب پروازان و چه زیباست صدای شکسته شدن دلها ی عاشقان کوی دوست...



گوش کن....گوش کن...این صدای ترک خوردن دل عبدی است در تاریکی شب...و چه دلنشین است دل از کف ربودن...



ودلنشین تر دستهایی است که از سر نیاز به سوی آسمان دراز می شود و عاجزانه و خالصانه عشق واقعی را لمس می کند...



اینجاست که ترنم حضور را درک میکند و دل را روانه حریم یار کرده...ا



ینجا یعنی رهایی..یعنی پرواز به سمت دیار باقی...



اینجاست که اهدنا الصراط المستقیم جواب میدهد....اینجا یعنی یا لطیف ارحم عبدک الضعیف...



اینجا یعنی عروج و عروج یعنی خدایی شدن...ملکوتی شدن...وارستن و عاشق شدن...عشق ملکوتی....



بارالها!..معبود!ا...من بنده ذلیل و حقیر توأم و نیازمند هدایتت...



لطیفا! به من نعمت عاجز بودن عطا نما...به من نعمت شکسته دل بودن عطا نما تا به درگهت روی آورم



رحیما ! دلم را روانه حریمت میکنم تا از عشقت سیرابم نمایی چرا که من در عطش عشق وصالت میسوزم...



بارالها! جرعه ای از جام عرفانیت به کام من بنوشان..سعادت بندگی به من عطا نما تا همیشه بنده درگهت باشم..



عزیزا!از بندهای شیطانی مرا برهان تا دلم همیشه جایگاه ملکوتی رب العالمین باشد...



آمین یا رب العالمین



وقتی نوازش ملائکه را روی شانه هایتان احساس کردید



در قنوتهای عاشقانتون برای شفای روح من نیز دعا بفرمایید.



یاحق


موضوع مطلب :

سه شنبه 86 مهر 10 :: 5:47 عصر
29-
اگر می خواهی خوشبخت باشی برای خوشبختی دیگران بکوش، زیرا آن شادی که ما به دیگران می دهیم به دل ما برمی گردد. بت هوون
-30
چه زیباست هنگامی که در اوج نشاط و بی نیازی هستی دست به دعا برداری. جبران خلیل جبران
-31
اگر تمام شب برای دیدن خورشید گریه کنی لذت دیدن ستاره ها را از دست خواهی داد! شکسپیر
-32
زمانی که فکر می کنی توی آسمون یک ستاره هم نداری، یکی یه گوشه دنیا هست که برای دیدنت لحظه شماری می کنه ! شکسپیر
-33
انسان مجموعه ای از آنچه دارد نیست ، بلکه مجموعه ای ست از آنچه هنوز ندارد و می تواند داشته باشد! "ژان پل سارتر"
-34
جوانی که فراموش می کند شاخه گلی به محبوبش بدهد، سرانجام وی را از دست خواهد داد! پائولو کوئیلو
-35

گذشت را از درخت بیاموز که تا آخرین لحظه سایه اش بر سر هیزم شکن است !
-36
انسان ها شوخی شوخی به قورباغه ها سنگ می زنند اما، قورباغه ها جدی جدی می میرند !

-37
آنان که گذشته را به خاطر نمی آورند محکوم به تکرارند. سانتایانا
-38
ارزش انسان به داشته هایش نیست به آن چیزیست که آرزوی بدست آوردنش را دارد. جبران خلیل جبران


-39
اگر روزی تهدیدت کردند، بدان در برابرت ناتوانند!
-40
اگر روزی خیانت دیدی، بدان قیمتت بالاست!
-41
اگر روزی ترکت کردند، بدان با تو بودن لیاقت می خواهد!
-42
-به کعبه رفتم و گفتم: تو از خاکی منم خاک! چرا باید به دور تو بگردم؟! ندا آمد: تو با پا آمدی باید بگردی، برو با دل بیا تا من بگردم !


موضوع مطلب :

پنج شنبه 86 مهر 5 :: 11:48 عصر
-بنده ی من نماز شب بخوان.آن11 رکعت است.

-خدایا! من خسته ام نمی توانم نیمه شب یازده رکعت بخوانم.

-بنده ی من! دو رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر بخوان.

-خدایا!خسته ام برایم مشکل است نیمه شب بیدار شوم.

-بنده ی من قبل از خواب این 3رکعت را بخوان.

- خدایا!3رکعت زیاد است.

- بنده ی من فقط یک رکعت وتر بخوان.

-خدایا! امروز خیلی خسته شده ام. راه دیگری ندارد؟

-بنده ی من! قبل از خواب وضو بگیر و بگو یا الله...

-خدایا! من در رختخواب هستم.اگر بلند شوم خواب از سرم می پرد.

-بنده ی من! همان جا که دراز کشیده ای تیمم کن و بگو یا الله...

-خدایا!هوا سرد است ونمی توانم دستانم را از زیر پتو بیرون بیاورم.

-بنده ی من! در دلت بگو یا الله... ما نماز شب برایت حساب می کنیم.
بنده اعتنایی نمی کند و می خوابد.

-ملائکه ی من! ببینید من آنقدر ساده گرفته ام، اما بنده ی من خوابیده است.چیزی به نماز صبح نمانده.
او را بیدار کنید دلم برایش تنگ شده .امشب با من حرف نزده است....

-خداوندا!دو بار اورا بیدار کردیم، اما او باز هم خوابید.

-ملائکه ی من! در گوشش بگویید پروردگارت منتظر توست.

-ای بنده! بیدار شو نماز صبحت قضا می شود. خورشید از مشرق سر بر می آورد، خداوند رویش را بر می گرداند.

-ملائکه ی من! آیا من حق ندارم که با این بنده قهر کنم؟


موضوع مطلب :

دوشنبه 86 مهر 2 :: 11:52 عصر
ای نماز ای آئینه پرداز وجود آفتاب دل، سحر ساز وجود

قرّة العین رسول(ص) حق پرست افتخار مردم مطلق پرست

ای تو معنای امیرالمومنین(ع) چلچراغ زهره(س) خلوت نشین

ی حَسن(ع) را حُسن و نور هر دو عین شد گل افشان از تو دامان حسین(ع)

قدر تو در کربلا معلوم شد پاسدارت چهارده معصوم شد


موضوع مطلب :

دوشنبه 86 مهر 2 :: 11:48 عصر
حضرت امیر علیه السّلام می فرماید:

مردی نزد رسول خدا ص آمد و گفت: یا رسول الله مرا به عملی راهنمایی کنید، به عملی که به سبب آن:


1. خدا مرا دوست بدارد
2. مردم مرا دوست بدارند
3. دارائیم فراوان شود
4. بدنم سالم بماند
5. عمرم طولانی شود
6. خدا مرا با تو محشور کند

رسول خدا صلی الله علیه و اله فرمودند:

این 6 حاجت 6 خصلت می خواهد:


1. گر می خواهی خدا تو را دوست بدارد از او بترس و از گناه پرهیز کن.
2. اگر می خواهی مردم تو را دوست دارند به آن ها خوبی و نیکی کن و به آنچه در دست آن هاست طمع نکن و چشم نینداز.
3. اگر می خواهی دارائیت فراوان شود زکوة بده.
4. اگر می خواهی بدنت سالم بماند فراوان صدقه بده.
5. و اگر می خواهی عمرت طولانی شود صله رحم کن(دید و بازدید خویشان)
6. و اگر می خواهی خدا تو را با من محشور کند سجده را برای خدا طولانی کن.


موضوع مطلب :

دوشنبه 86 مهر 2 :: 11:38 عصر

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت